Tuesday, February 14, 2012

Zeljko Mitrović za Telegraf: Sprečio sam Nemečeka da krade!


Nemečeku sledi krivična prijava. Avala nije dizala kredite već Pink, a Nemeček nije više u prilici da krade. To je stvar kojoj sam se lično suprotstavio, kaže Mitrović


Željko Mitrović optužio je Roberta Nemečeka da mu se sveti zato što ga je sprečio da “krade i zloupotrebljava službeni položaj u TV Avala”. Prvi čovek Pinka i suvlasnik Avale, koja je već 54 dana u štrajku odgovorio je na prozivke bivšeg glavnog urednika Avale, izrečene na današnjoj konferenciji za novinare.

- Robertu Nemečeku sledi samo krivična prijava sa naše strane za klevetu i zloupotrebu službenog položaja, kao i kupovinu licenci bez odluke upravnog odbora, rekao je Mitrović u izjavi za Telegraf.rs, i dodao: – Njegova optužba da je Avala dizala kredite i da je nenamenski trošen novac nije tačna. Avala nije dizala kredite već Pink! A to što Robert Nemeček nije više u prilici da krade, to je stvar kojoj sam se lično suprotstavio, kaže Mitrović.

Nemeček je rekao da novac, koji je svojevremeno obezbeđen za pokretanje programa te televizije, nije završio na računu “Avale” i izneo sumnju da se nenamenski trošio. On je kazao da se ta medijska kuća, pošto je on preuzeo funkciju urednika sredinom 2010, kod dve banke i dve agencije zadužila 11 miliona evra, a da je u “Avalu ušlo samo 3,4 miliona, i to kao pozajmica Željka Mitrovića”.

- U pitanju je velika pronevera. Ako se televizija zadužila, postavlja se pitanje gde je novac, gde su te stvari… I kako je moguće da državu to ne zanima – kazao je Nemeček.

(S.O. / Telegraf.rs)

No comments:

Post a Comment