уторак, 14. фебруар 2012.

Pretučen čuvar u CZ koji je trebao da čuva “zemunce” na dan bekstva!

Pritvorenik napao stražara Slobodana Mijatovića, koji je menjao smenu sa kolegom koji je uhapšen zbog pokušaja bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića

Slobodan Mijatović, zatvorski čuvar koji je zamolio kolegu Dragišu Grkovića da ga menja na dan kada su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo iz posebne pritvorske jedinice CZ-a, napadnut je danas u ovom zatvoru, saznaje Telegraf.rs!

Incident se desio u utorak, tokom primopredaje smene, a osim Mijatovića, pritvorenik iz ćelije na takozvanom “dva-dva odeljenju”, napao je i čuvara Dejana Spasića!

- Mijatović i Spasić obilazili su pritvorenike na odeljenju, na kojem su sobe sa maloletnicima, ženama, narkomanima i obolelima od side, otvorili su vrata jedne od ćelija kada ih je sa druge strane zaskočio pritovrenik i počeo da ih udara pesnicom – otkriva izvor Telegrafa iz ovog kazamata.

Spasić je od udarca pesnicom u glavu “fasovao” posekotinu, ali ni jedan od čuvara, srećom, nije ozbiljnije povređen! Prema rečima našeg sagovornika, sve se dogodilo munjevito… Napadnuti čuvari bili su potpuno zatečeni, jer nije bilo nikakvih problema sa pritvorenicima u ovoj sobi.

Istraga je u toku, a zvaničan povod ovog incidenta još nije poznat.

Mijatović je, inače, čuvar koji je trebalo da radi na dan kada su Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali bekstvo. On je iz privatnih razloga zamolio Grkovića da tog dana radi umesto njega. Grković je, nekoliko sati nakon pokušaja bekstva dvojice kriminalaca, uhapšen sa četvoricom kolega!


Izvor: telegraf.rs

Нема коментара:

Постави коментар